Cukiernie

Taśmy w cukiernictwie

Poprzez cukiernie rozumiemy przedsiębiorstwa, w których produkowane są wyroby cukiernicze trwałe, oraz produkty cukiernicze nietrwałe. W branży tej podczas procesów produkcyjnych mogą być wykorzystywane takie produkty jak: taśmy transportujące siatkowe, komponenty, łańcuchy płytkowe oraz taśmy modularne.

 

Taśmy dedykowane cukiernictwu

Przy produkcji wyrobów cukierniczych najczęściej stosowane są taśmy transportujące siatkowe. Wykonywane są ze stali ocynkowanej, kwasoodpornej lub czarnej – w zależności od zapotrzebowania i wymagań. Taśmy siatkowe wykorzystywane są najczęściej w oblewarkach. Na dzień dzisiejszy nasze siatki pracują w wielu cukierniach. Od wielu lat cieszymy zaufaniem i dobrymi opiniami wśród firm będących liderami w branży.

Podczas procesu produkcyjnego stosowane są w branży cukierniczej także komponenty różnego rodzaju – dobierane według zapotrzebowań klienta.

 

Nowoczesne rozwiązania od Modernplast

Taśmy prętowe są idealnym rozwiązaniem podczas wielu procesów produkcyjnych w branży cukierniczej. Ten rodzaj taśmy wykonany został z drutu o okrągłym przekroju, który zapleciony jest za siebie. Cechuje je około 80% otwartej przestrzeni. W swojej ofercie posiadamy również taśmy prętowe o zwiększonej wytrzymałości. Dzięki odpowiednim spinkom łączeniowym, przy małych uszkodzeniach, istnieje możliwość naprawy ich. Firma Modernplast, posiada w sprzedaży zębatki napędowe (tworzywowe lub ze stali nierdzewnej) pasujące do taśm.

Powiązane produkty:

Taśmy prętowe wykonywane są z: AISI 302, AISI 304, AISI 316, ze stali ocynkowanej lub węglowej.

1 2